Hei fra Hull, England

Heihei!

Jeg heter Helene, og jeg er denne høsten på utveksling i (Kingston upon) Hull, i England. I dette innlegget skal jeg presentere kort for dere hva mitt inntrykk er av byen og universitetet, hvilke fag jeg tar og egentlig generelt hva som kan være greit å vite før man skal på utveksling hit.

Hvorfor ble det egentlig Hull jeg endte opp i? Det var egentlig litt tilfeldigheter som brakte meg hit. Da jeg gikk på videregående var jeg på utveksling i USA, og hadde nå i studietiden et ønske om å oppleve England, og UK generelt. Så jeg søkte litt rundt om, og Hull var stedet i UK der jeg kom inn 😃

Hjemme i Bergen går jeg medier og kommunikasjon. Nå tar jeg tre fag på Universitetet i Hull som tilsvarer til sammen 30 studiepoeng! Jeg har prøvd å gå i samme retning som jeg gjorde på UiB, så jeg har tatt fag som:

 • History of Hollywood Cinema
 • Is Television History?
 • American Alternative Cinema

Jeg er til nå veldig fornøyd med fagene, og synes professorene er veldig flinke til å engasjere oss studenter til å ha lyst til å lære! I forhold til UiB, er det lagt opp slik at man har litt vurderinger underveis i semesteret og et essay på slutten. Dermed blir ikke karakteren din nødvendigvis hva du får på siste eksamen, men en samlet vurdering fra hele semesteret – noe jeg egentlig synes er veldig bra!

Det er veldig internasjonalt her. Først og fremst er det et stort internasjonalt miljø her med utvekslingsstudenter fra over hele verden. Jeg tenkte etter hvert å skrive et eget innlegg om det å bo på campus, men kan allerede nevne nå at skolen har satt utvekslingselever sammen bevisst i leilighetene – noe som gjør det veldig enkelt og bli kjent med andre mennesker i lik situasjon. Det har virkelig hjulpet på det sosiale! I tillegg til dette, har jeg forelesere som både er fra England, USA og Tyskland – noe som har gitt meg inntrykket om at det er internasjonalt blant de som jobber på universitetet også.

Hull er en by jeg ikke hadde svært mye kunnskap om fra før om jeg skal være ærlig. Jeg visste at Hull var et sted i England, ettersom fotballaget deres var i Premier League et par år fra 2008 til 2009 (😅), men ikke særlig mer. Etter å ha bodd her i nå tre måneder vil jeg si at det en veldig typisk engelsk, søt og intim by. Den er ikke særlig stor, og campus ligger et lite stykke fra selve bykjernen. Å komme seg fra campus til sentrum er omtrent 15 min med buss eller ca. 1 time å gå, så det er heldigvis ikke all verden! I sentrum finner du blant annet et stort utvalg av butikker, resturanter og cafeer:

 • Stephens: Kjøpesenter der du finner omtrent alt du skulle trenge. På senteret finner du også en Tesco Extra, som er en av de største matbutikkene jeg har vært i. Her liker jeg å dra hvis jeg vil finne et godt utvalg med varer.
 • Primark: Her finner du også alt det du trenger! Her kjøpte jeg håndklær, dyner, puter, madrassbeskytter og laken første dagen.
 • Hull Interchange: Togstasjonen som ligger vedsiden av Stephens. Her går også bussene (både lokale og de som går til andre byer) også.

I tillegg er det verdt å nevne at togforbindelsene her i England er eksemplariske! Jeg kjøper togbilettene mine på appen: Trainline. Jeg var så smart og kjøpte meg et 16 – 25 Railcard (jeg brukte denne lenken: https://www.thetrainline.com/trains/great-britain/railcards/16-25-railcard) som jeg har fått godt bruk for. Det koster 30 pund for ett år, og gjør at man får togbiletter på cirka 30%, og jeg som har fartet rundt en del har spart veldig mye på det. Så det anbefales hvis du skal på utveksling til England, og tenker å besøke andre byer enn der du befinner deg.

Det går direkte tog fra Hull blant annet til London, Manchester, York, Leeds og Scarborough (og mange fler!).

Jeg kommer tilbake til dere om ikke lenge. Hvis du lurer på noe, er det bare å ta kontakt med meg på mail (hfr033@uib.no) eller kommenter under så skal jeg svare så godt jeg kan.

Helene

 

One thought on “Hei fra Hull, England

 1. Så gøy å lese Helene!! ❤️
  Flink til å skrive er du!!
  Det er også mange nyttige tips om det meste..
  Men hva koster feks en togbillett fra Hull til London?
  Have fun and take care!

  Klem fra tante Anne ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.