Over og ut fra Irland

I løpet av oppholdet her har vi besøkt mange steder, men blant dem er Galway og Dublin. Galway er en utrolig fin by som vi anbefaler alle å besøke! Vi dro dit på dagsbesøk med tog fra Limerick, det tar cirka 2 timer. Dagen gikk til å gå rundt, besøke museer, ulike pubber og marked. Hver lørdag er det «bondens marked» i de aller flest byene rundt om i Irland, og dette var det også i Galway. Det var utrolig mye god mat, østers, ost, oliven, trefigurer og masse annet som blir solgt i små telt/boder. Vi opplevde Galway som en by full av liv, og gatene var fylt.

Vi har også vært i Dublin, som er en drøy 2,5t busstur fra Limerick. Det går også an å ta tog, men dette fant vi ikke ut før etter vi hadde vært der. Siden det er dyrt å overnatte på hotell/hostel i Irland, og genrelt rundt om i verden nå dro vi på dagsbesøk og tok den tidligste bussen inn, og den seneste bussen hjem. Dette gjort at vi fikk cirka 12 timer til å utforske byen. Vi startet dagen med brunch/frokost på en utrolig hyggelig restaurant nært handlegaten. Resten av dagen gikk til å utforske byen, shoppe litt og besøke den kjente «Temple bar». Det er en bar som er utrolig Irsk, og spiller livemusikk. Resten av kvelden gikk til kos og mys med middag, øl og sosialt.

 

I løpet av oppholdet her har vi hatt 5 fag med mappevurdering. Det har resultert i en jevnt fordelt eksamensperiode, men som med de aller fleste andre universiteter en tyngde på november / desember. Dette har vært en periode preget av å sitte mye på biblioteket, og i mellomtiden kose seg mest mulig sosialt før tiden i Irland går mot slutten.

I skrivende stund er det kun 3 dager til hjemreise, noe som blir godt og vondt. Vi har fått noen utrolig gode venner her borte, som kommer på besøk til Norge allerede i Januar! Det gleder vi oss masse til. Det blir trist å si hade til de menneskene det blir litt vanskeligere å få sett igjen, samt den fine campusen og den fredelige livsstilen som Ire! Det blir også rart å komme hjem igjen til Norge og starte en normal «hverdag» igjen, selvom dette er noe vi begge har savnet litt mot slutten av semesteret. Det har vært utrolig fint på utveksling og vi hadde ikke vært foruten opplevelsene, menneskene og alt vi har opplevd, men borte bra hjemme best ❤ Et semester på utveksling er noe vi vil anbefale alle!

Thea & Mari out

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.