Opplevelser du må få med deg mens du er i Irland

Halla alle sammen!

 

Her er noen av mine tips på hva og hvor du burde besøke mens du er på utveksling i Irland. Dette er definitivt en avgrunnene til at du burde dra til Irland på utveksling. Først og fremst er det så deilig å være i Irland er at landet er så lite. Nesten uansett hvor du er kan du dra hvor som helst på noen få timer. Dette gjør at du får sett masse av landet på kort tid. Den viktigste byen er jo selfølgelig Limerick der jeg har vært.

 

Det første ordentlig inntrykket jeg fikk av Irlands natur var The Cliffs of Moher.  det er utrolig vakkert og du får opp leve noe man ikke får sett mange steder i Norge. Det er utrolig og gå langs enden av klippen og se på hvordan Atlanterhavet slår opp mot bunnen av klippene. Det er ingen trær rundt om og ingen annen forstyrrelse en det at det er mange turister. Du får en utrolig avslappet følelse av å være der, selv om du må holde godt på alle tingene du har med deg for hvis ikke så flyr de av på grunn av vinden. 

Det er en liten by i Irland som man kan se delfiner i hvis man er heldig. Det er Dingle, det er også en av de mer sjarmerende små byer i landet. Det er et sted hvor alle kjenner hverandre og det tar ikke lang tid før du har gått gjennom hele byen. Der er det bare å sette seg på en av pubene å nyte de vennlige menneskene og den spesielt god Fish & Chips som du kan få der. Håper andre som reiser dit får sett delfiner, for det fikk ikke jeg gjort

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du er i Irland i nærheten av Blarney Castle og du føler at du trenger litt mer irsk lykke i livet er det dit du må dra. Det er et flott slott fra 1400-tallet. Der dro folk i gamledager for å få hjelp til å trykke seg på en god måte, for hvis du kysser en spesielt sten så får du gaven av å kunne trykke deg på en god måte. 

 

 

Vi var i byen Cork når det var Jazz festival. Det var så gøy. Det anbefales på det sterkest. Byen er ikke bare sjarmerende i seg selv men med jazz festivalen var det masse liv hele tiden. Og så mye hyggelige folk i gatene.  

Galway er en liten by, som har mase historie. Jeg dro dit på dagstur med noen venner. Der gikk vi rundt og så på den lille byen og opplevde pubkulturen i den fine byen. Vandret i gatene og gikk på julemarked. Det er en fantastisk juleked. Anbefaler på det sterkeste og dra dit.

 

Belfast er hovedstaden i Nord-Irland og om du har tid er det et sted å anbefale å reise. Det er en by som er tydelig preget av konflikten mellom Nord-Irland og Irland. Det kan man se i gatene, men det er også en by som er prøver og utvikle seg videre. Jeg var der rett før jul og de har ett helt sykt fint og bra julemarked.

 

Hvis du er i Irland mens det er Rugby sesong burde du se om du er i nærheten av en kamp. Det er litt voldelig, men veldig gøy og være der. Stemningen på tribunene er kjempe god. Det er en viktig del av den irske kulturen. Det er mye større en fotball.

   

. 

Til slutt må du også en tur innom Dublin. Det er det utrolig gøy, mye å se på sightseeing og mange fine puber. 

 

 

Chattez senere peepz

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.