Reise, reise og litt mer reise

Heisann,

Denne gangen tenkte jeg å skrive litt mer utfyllende om en av mine favorittaktiviteter i Padova, nemlig å reise! Misforstå meg rett jeg trives veldig godt i Padova og er veldig glad i byen jeg har bor i nå, men det er utrolig gøy å dra og oppleve andre byer og steder også.

Canal Grande, Venezia

Først ut er Venezia. Venezia er rett og slett et must do når man er på utveksling i Padova. Med toget er det bare snaue 30 minutter unna! For de fleste så holder det med en tur til Venezia sentrum, men øyene Burano, Murano og Lido er også definitivt verdt å sjekke ut! Burano er kjent for sine mange fargerike hus, som det ryktes om at er malt sånn fordi det skulle være lett for de som jobbet på sjøen å finne veien hjem igjen. Murano er kjent for glassverk. Her kan man altså kjøpe alt mulig av glass i topp kvalitet! Lido er mest kjent for strand. Selv likte jeg stemningen på Lido veldig godt da det er mer tydelig at folk bor der og det er mye mindre turistinfisert enn Venezia. (Obs, fra januar 2023 begynner de med avgift på dagsturer til Venezia).

 

Nummer 2 på lista er en tur til Dolomittene! Her er det turgåing eller ski som er tingen. Selv dro jeg i påsken og hadde det helt supert. Det som er viktig å tenke på her er sesongen. I påsken er det lite skiføre, og fremdeles ikke tilrettelagt for turgåing enda. Vi fikk til noen fine turer uansett og det positive var at det var nesten folketomt og hotell/airbnb osv var veldig mye billigere enn det det er i sesongene. Vi hadde base i Dobbiaco, noe som var veldig fint for oss uten bil da det var både tog og buss som gikk regelmessig! Hvis man bor på hotell, noe vi gjorde, så får man også gratis kollektivkort for de dagene man er der, dersom man kommer uten bil. For de som ikke vet hvor/hva Dolomittene er så er det en del av de italienske Alpene, som befinner seg ca 2 timer med bil nord for Padova. Ett highlight på vår tur var definitivt Lago di Braies, som jeg har lagt til bilde av under! Ellers er Tre Cime å anbefale, men de må man vente til sommersesongen for å besøke.

 

Nummer 3 er en tur til Sør-Italia! Selv dro jeg til Tropea i Calabria. Dette er helt nede på tåen av den kjente italienske støvletten. Tropea er en strand og chill by, utrolig pent, men også ganske rolig. Riktignok var vi også der i off-sesongen. Vi dro dit den siste helgen i mai. Her var det gode muligheter for en båttur, noe vi gjorde, som definitivt kan anbefales. Det var også utrolig deilig å få vært ved sjøen ettersom Padova ligger minst en time fra nærmeste strand. Ellers har jeg mange venner som har dratt til Amalfi-kysten og Napoli som virkelig anbefaler det! Siste anbefalingen til Sør-Italia er Puglia som er hælen på støvletten. Her er det mange fine gullkorn, men også større steder som Bari!

Bilde fra båtturen i Tropea.

Monselice i Colli Euganei.

Til slutt kommer alle andre dagsturene som er mulige fra Padova. Padova er veldig godt koblet sammen med nærliggende byer via tog og det er utrolig lett og billig å komme seg rundt. Noen ganger er det nesten morsommere å dra til en liten lokal by da man ofte blir overrasket over hva man finner! Selv har jeg dratt til Vicenza, som er bare 16 min med tog fra Padova. Der finner man flere museer og også det eldste innendørsteateret i verden! Jeg har også så vidt vært innom Bassano della Grappa, som befinner seg på bunnen av starten av alpene og er en utrolig fin liten by med veldig kul utsikt opp mot fjellene. På veien til Bassano har man også Cittadella som har en utrolig kul gammel bymur som er for det meste fremdeles intakt. I tillegg har man Colli Euganei som er et naturreservat ca 20 min med toget unna hvor det er utrolig fint å gå på tur om man har lyst til å komme seg litt unna byene! Videre er det også mange som besøker Bologna og Verona, begge er ca 1 time med toget unna. Jeg har dessverre ikke fått dratt til noen av stedene, men skal definitivt få til å dra dit neste gang jeg er i Italia!

Da håper jeg dere har fått litt inspirasjon til å reise rundt i vertslandet deres! Husk at man ikke nødvendigvis trenger å dra så langt, og det trenger heller ikke være dyrt!

Hilsen Hilda <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.