Dagsturer fra Utrecht

Hei!

I dette innlegget tenkte jeg å gi litt tips til fine dagsturer fra Utrecht i Nederland. Det er veldig gode togforbindelser i Nederland, og generelt ganske enkelt å komme seg rundt. Tog er heller ikke så dyrt, så det funker ganske bra for en dagstur til forskjellige byer. Jeg har tidligere kun vært i Amsterdam før jeg kom hit på utveksling, og er også veldig glad i Amsterdam. Har dermed blitt et par turer til Amsterdam for alt fra å dra på museum til å besøke nice barer 🙂 Kan anbefale Red Light Secrets- Museum of Prostetution, Stedelijk Museum og selvfølgelig Anne-Frank Museum. Ellers er områder som Joordan og De Pijp veldig nice for barer og cafeer, og en av mine favoritter for god vin er Little Collins.

Amterdam er ellers kun 25 min unna med tog, og togene går svært ofte både dag og natt. Dette er digg fordi da slipper du å planlegge det noe særlig.

Fra Little Collins :))

Ellers har jeg også vært på dagstur til Rotterdam. Rotterdam er ca. 40 min med tog fra Utrecht. Byen skiller seg veldig ut fra andre nederlandske byer, og spesielt i forhold til arkitektur. Jeg syntes Rotterdam var ganske nice, og anbefaler spesielt museum som Kunsthal Rotterdam og Cube Houses. Ellers kan jeg anbefale Foodhallen for god mat, og Brewpub Reijngound for øl og drinker :))

Kunsthal Rotterdam

Cube Houses

Ellers er Haag også den tredje største byen i Nederland. Jeg skulle ønske jeg dro der i starten av semesteret, fordi det er nok en gøyere turistby om sommeren med strand og kyst. Syntes ellers egentlig byen ikke var så veldig spesiell, men uansett gøy å besøke. Kan likevel anbefale å sjekke ut Mauritshuis Museum om du er intressert i kunst, Scheveningen beach for strand og Gekke Geit for nice bar. De solgte også norsk lokaløl på Gekke Geit når jeg var der, litt gøy :))

 

Snx <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.