En litt annerledes avslutning på utvekslingsoppholdet våren 2020

Bare én av bygningene jeg savner å se på vei til biblioteket og forelesning…

Jeg tipper de fleste som reiser på utveksling har spurt seg selv “hva gjør jeg hvis….?”, men det var jo ingen som hadde sett for seg hvordan semesteret skulle ende. På University of Minnesota hadde vi akkurat hatt “spring break”, og gledet oss til å se alle igjen tilbake på skolen.

Men da vi skjønte alvorligheten ved covid-19, var det kun et spørsmål om tid før det også ble svært alvorlig i USA. Jeg dro dagen Minnesota innførte en slags “stay-at-home order”. Det var en lei opplevelse å måtte dra, men jeg er svært glad for den gode hjelpen fra UiB,  amerikanske myndigheter og universitetet der.

Uken før jeg dro, var vi som hadde blitt en liten utvekslings-gjeng sammen nesten hele tiden og ingen visste helt hva som ville skje, men til slutt endte det jo dessverre opp med at vi måtte reise. Jeg husker godt dagen før jeg dro. Jeg hadde spurt en av mine amerikanske venner om å hjelpe meg å pakke ettersom jeg var helt alene i leiligheten og det virket uoverkommelig å på så kort varsel måtte pakke alt selv. Jeg hadde to dager i forkant fått en billett hjem som var fredag den 27. mars. Midt i pakkingen tok vi en pause og gikk en tur. Det var den første “varme” dagen i Minnesota (som pleier å ha litt varierende temperaturer i mars-april, før det blir varmere). 

Ettersom det var nesten ingen fly som gikk på denne tiden (og mange prøvde å komme seg hjem til Europa), endret tidspunktet og reiseruten seg konstant, men jeg fikk heldigvis hengt meg på flyruten til en av mine venner hvor vi dro helt til Amsterdam sammen. Så var det karantene i to uker.

Skolearbeidet ble fullført hjemmefra og lærerne ved University of Minnesota var svært hjelpsomme. I tillegg tok jeg også et fag ved UiB.

Fra flyturen hjem. Til venstre er vi på vei inn til New York. Til høyre er min siste kaffe fra Caribou coffee, som er Minnesota sin lokale kaffekjede. 

Når en en dag kan reise igjen, vil jeg på det sterkeste anbefale University of Minnesota. De er veldig imøtekommende og lette å prate med! Jeg vil gjerne anbefale å bli med i en studentgruppe på fritiden. For meg var det viktig å bli kjent med både amerikanere og utvekslingsstudenter, så derfor valgte jeg å bo med amerikanere. Utvekslingsstudenter blir en kjent med gjennom velkomst-programmet, så det er ganske fint. I tillegg vil jeg understreke at det er utrolig stort utvalg med tanke på hvilke fag en kan ta, så om en har muligheten til å utforske andre interesseområder enn det en selv studerer, så er dette en god mulighet!

Selv om reisen endte slik, så har jeg fått venner for livet! Det blir nok ikke siste gangen jeg er i Minnesota!

Siste basketkampen!

-Hanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.