Bologna: skolen og Campus

Hei, nå har det tatt litt tid å oppdatere dere på hvordan utvekslingen og livet i Bologna var. Jeg hadde en snapchat-uke og har skrevet en ganske detaljert studentrapport som er mulig og lese her.  Likevel tenkte jeg det sikkert er nyttig for dere som om få dager har frist på å søke utveksling og få litt info og bilder fra mitt opphold i Italia. Først og fremst må jeg bare si at utvekslingen i Bologna var helt fantastisk og jeg tenker at jeg legger ut to innlegg om reise og det sosiale senere. Dere som sitter å spent søker og er litt usikre er sikkert først og fremst interessert i skolen og campus området. Det som man må være litt obs på med Bologna er bosituasjonen. Det er mange om beinet og man må være tidlig ute for å få noe sentralt til en billigpris. Det ordnet seg alltid for alle jeg snakket med men det var noen hektiske uker i begynnelsen. MEN det gikk seg til og jeg fant noe etter 3 uker med leting. Jeg bodde i privat rom med bad hos en dame fra airbnb. Siden det er hennes private hjem så tenker jeg å ikke dele bilder utover det jeg la ut i snapchat-uken. I stede tenkte jeg å dele litt fra Campus og universitetsområdet.

BOLOGNA CAMPUS OG SKOLEOMRÅDET

Bologna er egentlig ganske likt som Bergen hvor universitet er ganske spredt utover men med et hovedbibliotek og området. Hovedområde befinner seg ved Piazza verdi og Piazza Antonio Scaravilli. Der ligger det økonomiskr fakulitet og noe av humanestisk. I tillegg ligger hovedbiblioteket Palazzo Paleotti. Her er det ofte fullt men en av de bedre bibliotekene.

Dette er piazza verdi hvor det meste skjer. Alt av protester, marked, konserter og det er vanlig og henge her langs barer og spisesteder.

Her ligger Largo Respighi. I dette område finnes det masse streetbarer om sommeren og koselig cafeer ved høsten når barene har trekket inn.

Her er et bilde fra sommeren hvor det er twinkel lights i trærne og stoler og bord til å nyte det varme sommerværet. Anbefales og ta turen hit i sesongen. Streetbarene og lysene blir tatt ned når det blir for kaldt. 

Det samfunnsvitenskapelig fakultet er noe av det fineste. Der finner man en stor park, tre små biblioteker hvor en av de har utsikt ut til parken. I trappene opp til noen av de større auditoriene er det masse statuer og i auditoriene finner man malerier i takene. Stoler og pulter er likevel litt så som så og varierer veldig i kvalitet. Det ligger litt utenfor Piazza verdi og i gaten Strada maggiore.

Slik ser trappen og noen av statuene ut. Blir litt gladere på vei til skolen når man er omgitt av så mye fin kunst.

Biblioteket som har utsikt til den fine bakgården med hage. Nydelige Bologna farger. Alle bygningene i byen har varme rødlig oransje toner.

Utsikten gjør det litt koseligere å lese til eksamen:)

Dette er noen av stedene på campus og noen bilder. Tok ikke så innmari mange bilder da jeg prøvde å leve i nuet på tur, men var veldig fornøyd med fasadene og atmosfæren.

Skole og det faglige

Om man ser bort i fra atmosfæren må jeg si at skolen i Bologna ved det samfunnsvitenskapelig fakulitet var veldig bra. Utvalget av fag er så stor og det er alle mulig typer fag. Politiske fag med law eller politiske fag med kriminologi, politiske fag mot AI, politiske fag med økonomi, eller politiske fag rett mot medie, film og kommunikasjon. Det var rett og slett en trippel så lang liste å velge mellom. Det gjorde det gøy men også vanskelig å velge fag. Fagene har ulik størrelse og ulik studiepoeng. Noen fag er små med en vurdering og lite lesestoff men da er det kun 4 studiepoeng og ofte jo mer studiepoeng jo mer vurderinger og pensum. Dette med timeplan var kanskje det som var vanskeligst og få alle forelesninger til å klaffe og ikke kræsje. Anbefales å gå på forelesninger da de som regel er bra og man får mye mer forståelse av fagene.

Vanskelighetsgradene varierer også veldig. Det har mye med hvilke fag, fakulitet, og retning man velger. Jeg tok fag jeg var interessert i og da var det mye lettere å forstå sammenhenger og pensum fordi det var noe jeg selv engasjerte meg i. For eksempel prøvde jeg og ta markedsføringsfag ved det økonomiske fakulitet et masterfag med fokus på statistikk og deet virket dobbelt så vanskelig fordi tall kanskje ikke er de jeg interesserer meg mest for. De fleste fagene på engelsk i Bologna er masterfag, men de jeg valgte synes jeg ikke var noe vanskeligere enn ved UiB bachelor men hadde som regel flere vurderinger med karakter (motsetning til godkjent og ikke godkjent).

Mine fag 

Diplomacy in a global world 8 ETC: for et fantastisk fag. Jeg lærte så mye i det faget kanskje mest de første timene men likevel. Artiklene var spennende, de fleste emner var bra og læreren veldig engasjert og ikke redd for å dele fra sine diplomatiske erfaringer. Alt her er basert på notater fra forelesning og to-tre bøker man velger selv fra en pensumliste med forslag. Det var kun en vurdering som var en muntlig eksamen som gikk veldig fint. Professoren er også villig til å svare på spørsmål og få innspill men det var veldig interessant når han og russere i klassen diskutere diplomati mellom EU og Russland. Det er noen foredrag og emner hvor professoren kanskje ikke har like god oversikt som Latin Amerika og Afrika. Det var mest fokus på asia, europa og noe USA. Professoren har også en tendens til å snakke seg litt bort fra emnene, men jeg likte dette faget hvert fall.

Språkkurs på Italiensk Nivå A2.1: Dette var et intensivkurs på italiensk hvor man fikk 5 studiepoeng om man fullførte kurset. Det var veldig lærerikt og jeg hadde en fantastisk lærer som het Christina Dodd. Likevel var ikke motivasjonen der til å betale for et videre nivå og lære mer. MEN det jeg lærte på dette nivået brukte jeg gjennom hele oppholdet i Bologna. Det var veldig nyttig da jeg skulle fikse sykkelen min og når jeg var i matbutikken for å spørre om varer. Det var som regel der de ikke snakket engelsk. Dette intensivkurset tok jeg før skolen startet og var nødt til å ta en test om jeg var god nok til å begynne på nivå A2 da de hadde bestemt seg for å ikke tilby A1.

Visualizing the Italian society 4 ETC:  Dette faget var et lite fag og startet ikke før Oktober. Så jeg hadde kun tre fag i begynnelsen. Dette faget var ganske greit og vi så filmer i timen og hadde forelesning om symbolikk og italias samfunn. Pensum var bok om hvordan analysere filmer knyttet til Italia. Filmene hadde ideologier og viste politiske hendelser som endret samfunnet i Italia politisk og sosialt (etc Mussolini og 1 + 2 vk).

Web society and globalization 8 ETC:  Dette faget var også veldig gøy og givende. Vi hadde to bøker vi jobbet ut av inkludert forelesninger, videoer og noen artikler. Faget var kreativt og teoretisk. Vi leste teori som vi så i filmer, og ulike teknologiske og kommersielle fenomener. Professoren her var veldig hyggelig og mottakelig for spørsmål. I tillegg var han veldig opptatt av å høre om vi synes det ble for mange vurderinger. Faget hadde 4-5 lekser som var å skrive sammendrag av artikler eller skrive leseinnlegg. I tillegg en presentasjon om et valgfritt tema hvor min gruppe hadde «Prosumerism as employment». I tillegg til disse så var det en multiple choice prøve og en eksamens essay. Dette høres veldig omfattende ut men faget er veldig greit og disse vurderingene er mange små i stede for store vanskelige. Anbefaler hvertfall dette faget veldig.

Humanitarian communication 8 ETC:   Dette faget har jeg virkelig fått bruk av videre nå når jeg har kommet hjem. Vi analyserte og lærte teorier om mediekampanjer brukt for å opplyse om humanitære kriser. Her lærte vi om etikk og problematikk som kunne oppstå når man lagde slike kampanjer. Dette faget har jeg brukt videre i praksisen min hos FN-sambandet i kommunikasjonsavdelingen og noe jeg kunne snakke om i intervjuet mitt. Jeg synes ikke professoren her alltid var like flink. Det var enten veldig lett eller super vanskelig å forstå helt hva han mente. Men alle artiklene var tilgjengelig online og de var veldig interessante.

Tips

  • Skriv minst 6-7 fag på learning agreement man må uansett ha 4 fag og bedre å ha litt muligheter så man slipper å skrive ut og styre med learning agreement på nytt. Jeg skrev opp 5.
  • Sjekk inn på international desk med en gang du kommer. Du finner åpningstidene her. De er som regel i skoletiden så greiest å få sjekket inn før forelesningene starter.
  • Les course katalogen nøye og se på vurderingsformer, antall studie poeng og når timen er satt opp.
  • Sjekk med professoren om du har mulighet til å ta fag før januar om du er på utveksling på høst semesteret. Deilig og bli ferdig med mest mulig før jul og kanskje du slipper å reise ned igjen eller bare har en eksamen.
  • Skaff deg en oversikt om hvem kontaktpersonen din er. Det er han som signerer learning agreement og ta den med så du får den signert fordi de har som regel ikke mulighet til å printe ut papir.

NYYT  atmosfæren og den nydelig byen med varme farger og varmt vær. Jeg savner byen hver dag.

Om du skulle lure på noe mer kan du bare sende en melding eller ta kontakt på @ninadberger. Der har jeg også en egen highlight story med bilder og opplevelser fra Italia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.