Videodagbok fra Montreal

Hei! Her er en liten video av en helt vanlig tirsdag (i går faktisk) her i Montreal. Ikke så veldig spennende, og veldig hverdagslig. Jeg har jo allerede vært her et helt semester, og reiste også til Canada 6 uker før skolestart, så jeg kan trygt si at jeg har dannet meg noen rutiner. Tenkte også å gå litt mer inn på et par ting som dukker opp i videoen. Enjoy!

 

Vær og temperatur:
I går var det -16 grader når jeg stod opp, en helt normal temperatur her i januar. Det kan både være kaldere (sist uke hadde vi -24, en gang jeg var her på ferie var det -31), og varmere (i dag hadde temperaturen steget helt til pluss 1). Det er dog mye mer sol enn regn, og på de kaldeste dagene er det oftest skyfri himmel og strålende sol, og på de litt mer milde dagene faller det ofte tett med snøfnugg nå på vinterstid. Vinteren er altså kald og hvit, sommeren er varm og fuktig, høsten er tørr og fargerik, våren er ganske preget av en kald vinter med rester av snø og slush. 

Bagels:
Jeg tok frokosten på vei til bussen, og stoppet innom Fairmount Bagel på vei til skolen. Fairmount er et av to mest kjente og populære bagelbutikkene i Montreal, den andre heter St-Viateur. Montreal er verdenskjent for sine gode bagels, de er litt søte og chewy inni, men crispy på utsiden. Kjøper man de direkte fra Fairmount eller St-Viateur er man sikker på at de er varme og ferske, og her er de også åpen 24t i døgnet, så man kan få ferske bagels uansett når man vil! 

Bussetikette:
Busser går ofte i Montreal, men i rushtid kan de være litt utilregnelige, du kan ende opp med å vente lenge på en buss, og plutselig kommer tre stk samtidig – er dog veldig fornøyd alt i alt. Bussetikketten i Montreal er interessant. Er det flere mennesker som venter på bussen, stiller man seg i kø på rad og rekke og respekterer ordenen folk kom i. Man venter på at alle har gått ut av bussen før man stiger innpå, og man kan kun gå inn foran. Alle beveger seg bakover i bussen med en gang man er inne, sånn at absolutt alle som vil får seg inn – uansett hvor mange mennesker som står i kø. 

Bibliotek/lesesal/nettstudier:
Jeg tar som sagt en del fag på nett, som gjør at jeg studerer mye på egenhånd. Jeg leser mye hjemme, på forskjellige kafeer, men også en del på biblioteket som tilhører fakultetet mitt. Her er pultene store, og jeg har aldri hatt store problemer med å få plass (utenom i eksamensperioden, men det er vel vanlig uansett hvor). Det er åpent fra tidlig til sent, og jeg er veldig fornøyd med det. Jeg pleier også å lese litt på kvelden hjemme hvis jeg ikke har andre ting å gjøre, enten på rommet mitt eller sammen med de jeg bor med. 

Mont-Royal:
I går var det fint vær, så jeg og roomien min bestemte oss for å gå en tur til Mont-Royal for å få litt frisk luft. Mont-Royal er litt som Fløyen, et lite fjell rett ved byen (egentlig rett hvor vi bor) med liten terskel, så det er lett å bare gå ut og gjøre det. Om sommeren er det veldig fint å gå tur i skog og på grusveier opp Mont-Royal, og om vinteren har de både vanlige turstier, skispor for langrenn og egne stier for trugeturer. 

 

NB! Skal du søke utveksling til et universitet i Canada, må du søke på opptaket 1.februar, uansett om du har planer om å reise ut høst 2020 eller vår 2021! Dette er fordi utdanningsinstitusjonene i Canada bare tar inn søknader på våren. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.