Hvorfor studere i Grenoble?

I og med at fristen for å søke utveksling er like rundt hjørnet, tenkte jeg å dele mine erfaringer fra mitt opphold i Grenoble i håp om at det kan gjøre valget lettere for deg som er i tvil om hvor du vil utveksle.

Å utveksle til Grenoble er noe av det beste jeg har gjort i hele mitt liv! Jeg møtte så mange fantastiske mennesker fra hele verden, jeg erfarte å bo i et lang hvor jeg ikke kunne snakke språket, og jeg fikk oppleve så utrolig mye gøy!

Opplevelsene

Grenoble ligger midt i sentrum av Frankrike. Dette gjorde det mulig å kunne reise rundt i hele Sentraleuropa med buss og tog for en billig penge. I tillegg er Grenoble kjent som «alpenes hovedstad» fordi den omringet av store fjellkjeder og nydelig natur, som jeg naturligvis tok nytte av ved å stå på ski og gå fjellturer flere ganger i uken både med universitetet, studentorganisasjoner og med venner. Disse turene har jeg utrolig mange gode minner fra, og vi fikk oppleve helt fantastisk natur.

Menneskene

I og med at Grenoble er kjent for å være alpenes hovedstad, var det veldig mange som utvekslet spesifikt til Grenoble for å kunne stå mye på ski og bedrive andre friluftsaktiviteter, men samtidig var det mange som ikke var særlig interessert i sport. Fordi Sciences Po Grenoble er ganske lite, er det dermed veldig lett å bli kjent med alle som går der som skaper et  utrolig sosialt og inkluderende miljø, og universitetet gjør en kjempegod jobb i fadderuken for at man skal bli kjent med andre studenter.

Universitetet

Sciences Po Grenoble er et anerkjent og prestisjetungt universitet i Frankrike, med et godt utvalg av fag både på engelsk og fransk. Jeg kunne ikke noe som helst fransk da jeg kom til Grenoble, og det var ikke et problem i det hele tatt med tanke på undervisning, noe det ofte er ved andre universiteter i Frankrike. Arbeidsmengden gjennom semesteret er ikke like høy som ved UiB noe som er perfekt når man er på utveksling da det gir mer frihet til reising og utforsking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.