Studentbolig i Grenoble

Jeg husker at jeg syntes det var veldig vanskelig å vite hvor jeg burde se etter studentbolig, og hvilken type studentbolig som passet best for meg da jeg skulle søke bolig i Grenoble. Derfor tenkte jeg det kunne være hjelpsomt for kommende studenter å dele mine erfaringer angående studentbolig her så langt.

 

I Grenoble har man så vidt jeg har forstått ulike former for studentboliger. Noen kan være av private firmaer men fungerer på samme måte som offentlige studentboliger. De offentlige studentboligene drives av «Crous» og er de billigste og største. Da jeg søkte om studentbolig, søkte jeg utelukkende om boliger som befant seg i sentrum av Grenoble. Jeg var vant med å bo i hjertet av Bergen, og kunne ikke se for meg å bo andre steder enn i sentrum. Da jeg fikk svar på søknaden fikk jeg tilbud om plass i Residence Berlioz, som jeg takket ja til da jeg ikke hadde lyst å bo privat. Valget om å takke ja er jeg svært fornøyd med.

 

Beliggenhet

Det utvidete campusområdet kalles «Domaine universitaire», og her finner man de største studentboligblokkene. Fra disse residencene er det cirka 5-8 minutter å gå til universitetene. Omtrent alle jeg kjenner bor enten i «Berlioz», «Ouest», «Fauré» eller «Condillac», som alle er i samme området. Fra Domaine universitaire er det cirka 10 minutter med trikk inn til sentrum og alle fire studentboligene ligger et par minutter gåavstand til trikkestoppene. Den største og billigste matbutikken, «Géant Casino», ligger like bak campus. Til butikken kan man gå i 5-10 minutter (avhengig av hvilken residence man går fra). De jeg kjenner som bor i private studentboliger, bor verken i sentrum eller ved campus, men et sted midt imellom. De har få matbutikker i nærheten og har 10 minutter gåavstand til nærmeste trikkestopp. For dem har det vært litt kjipt å dra hjem alene fra sentrum om kvelden og å komme seg til sosiale sammenkomster som vanligvis skjer på campus eller i Crous residencer. Jeg kjenner ingen som bor i private kollektiv. Av det jeg har lest på erasmussider, er det mange som har hatt dårlige opplevelser med utnyttelse og lureri i private boliger, i tillegg er det veldig dyrt sammenlignet med studentboliger.

 

Leie og standard

Crous residencene er veldig billige. Jeg betaler 290 euro i måneden, og det er gjennomsnittspris for denne typen studentbolig. I crous residencene «Berlioz», «Ouest» og «Fauré», har man eget bad og soverom på mellom 8 og 12 kvadratmeter, i tillegg deler man kjøkkenet med hele etasjen, som består av rundt 30-40 studenter. Kjøkkenet har ikke ovn eller skapplass, så man oppbevarer både kjøkkenredskaper og matvarer på soverommet. Jeg var veldig skeptisk til kjøkkenet i starten, men det fungerer egentlig veldig greit for da holdes kjøkkenene rene og ryddige. Kjøkkenene kan også fungere som sosiale samlingsplasser for etasjen hvor man arrangerer crêp-kveld eller vorsj. Fauré er den nyeste residencen, og er derfor finere og mindre slitt enn de andre crous boligene. Samtidig er soverommene og kjøkkenene ganske små. Condillac har et litt annerledes oppsett, men til samme leiepris som de andre. Her tror jeg man kan både bo likt som i de andre residencene, men de har også noen blokker hvor man bor i «kollektiv» hvor man deler kjøkken med 11 stk, men har eget bad. I de private studentboligene har man som regel egne studioer, hvor man har et lite kjøkken og eget bad. Crous tilbyr også studioer.

 

Jeg vil på det sterkeste anbefale å bo på campus fordi, etter min oppfatning, bor flertallet av studentene på campus, og det er på campus alt det meste sosiale skjer. I tillegg anbefaler jeg å søke Ouest, Berlioz eller Fauré, da dette er residencene som har best rykte og flest studenter.

Jeg håper dette kan gjøre valget deres lettere, her er et par lenker som kan være nyttige i søknadsprosessen:

http://www.lokaviz.fr/rechercher-un-logement/grenoble-38

http://www.appartager.com/rhone-alpes/isere/colocation-grenoble

https://www.leboncoin.fr/colocations/offres/rhone_alpes/isere/

http://www.recherche-colocation.com 

Crous sine hjemmesider 

Private studentboliger 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.