Tiden går for fort!

Salut!

Dette semesteret har gått så altfor fort, og samtidig føles det ut som en evighet siden jeg ankom Lyon i august. Det er rart hvordan man kan oppfatte tiden på så ulike måter. Alt som kan skje på bare fire måneder. Jeg er uansett så glad for alt jeg har opplevd siden jeg ankom – på godt og vondt, og for de herlige menneskene jeg har blitt kjent med (og allerede har avtalt å besøke neste år). Akkurat nå er jeg inne i siste del av eksamensperioden, og det er én uke og tre eksamener til jeg drar hjem til jul. Jeg har tenkt å skrive et eget innlegg om fagene jeg har hatt, for de som vurderer å søke utveksling til Lyon (som jeg anbefaler!), men her tenkte jeg å gi dere en liten bildeserie med et utvalg av hva jeg har gjort de siste månedene 🙂

ANSA-Konferanse i Paris

Norges Ambassade i Paris

Jeg fikk i oktober tilbringe en fin helg i Paris i regi av ANSA ( Association of Norwegian Students Abroad) som arrangerte karriereforum med tema «Bærekraftig Karriere». Her ble det blant annet champagnemottakelse på Norges Ambassade i Paris, foredrag fra Legen Uten Grenser (v/Jarle Kvanvig), Eat Foundation (v/Usman Mushtaq) og søknadskrivekurs fra nåværende praktikant hos FN i Geneve (Kyrre Berland). God mat, god drikke og god stemning.

Grenoble og Geneve

Fra Lyon er det ikke vanskelig å reise til andre steder, så jeg har blant annet dratt til Grenoble, og Geneve (mitt første besøk i Sveits). I Grenoble: Spis lunsj på Kai-Iwi, ta taubanen og finn Mont Blanc blant alle de fantastiske fjellene, rusle i gamlebyen og dra på kunstmuseum! I Geneve: Drikk kaffi på Birdie Cafe, dra til FN’s Hovedkvarter i Geneve – og invester litt tid på Røde Kors sitt museum like i nærheten, og gå langs vannet nær Jet d’Eau.

Geneve i November

Emily og Ally med utsikt over Grenoble

Biblioteket, Fête des Lumières, julemarked, øl og ymse annet

Ellers har dagene gått unna med en del timer på biblioteket, eksamenforberedelser, middager, besøk fra venner og kjæreste, museebesøk, øl, julemarked, vin chaud, turer på kino og ymse annet/livet generelt. Forrige helg var det lysfest, Fête des Lumières, i Lyon. Det er et fantastisk event som blir arrangert i Lyon hvert år i desember. Hele Lyon sentrum blir stengt av for trafikk og man rusler fra lysshow til lysshow, som er inne i bygninger, eller på utenpå fasader, mens man drikker vin chaud og spiser crêpe fra små boder. Lanterner er hengt opp overalt, musikk spilles i gatene, folk går rundt med lyskranser og det er en helt egen stemning.

Om det er noen som vurdere å dra til Lyon, og har spørsmål, er det bare å sende meg en melding. Nå må jeg stoppe å prokrastinere og forsette lesingen. Bisous!

Izzy og jeg på biblioteket i starten av eksamensperioden. Den første av åtte.

Sciences Po et moi!

Fête des Lumières

Lyon er en så utrolig vakker by

Verdens beste ostekake finner du på Puzzle Cafe. Fikk nesten tårer i øynene.

Måtte jo prøve samtlige lokale Ninkasi-øl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julemarked

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.