En vanlig uke på UL

Halla alle sammen!

Hvordan går det? Her har det skjedd mye siden sist. Det har vært litt dårlig med oppdateringer fra UL. Men det blir bedre nå, det kommer noen innlegg på rade her nå. Siden det har skjedd så mye har jeg har jeg valgt og dele opp i to innlegg det ene innlegge handler om de stedene jeg sett så  langt og dette innlegget handler om hvordan en vanlig uke er.

Jeg har vært så heldig at jeg valgte fag som ikke har timer på fredager og jeg har bare forelesning etter 12. Dette gjør at jeg har mye å gjøre faglig i midten av uken. Men det hjelper ikke bare å stå på de dagene, for det er generelt høye forventninger om at du skal stille opp forberedt og klar til seminarer og forelesninger. Det blir gitt en del stoff og lese mellom hver forelesning og seminar. Alt fagstoff er veldig lett tilgjengelig for forelesninger poster pdf filer med de artiklene og kapitlene vi skal lese på nettet. Det hjelper utrolig mye for da slipper du og stresse med å finne ut hvordan du kan finne det.

 

Min uke starter mend en relativt avslappende mandag hvor jeg sammen med noen av de jeg bor med drar på Biblioteket for å forberede oss på alt som skal leses og gjøres denne uken. Så går det videre til en times seminar om internasjonale relasjoner, før en 2 timers forelesning om Europeisk økonomi. Som blir ferdig rundt 18. Det negative med de fagene jeg har valgt er at dagene her blir så sykt lange for alle forelesningene og seminarene jeg har starter som regel ikke kl 14. Som betyr at dagene slutter veldig sent.

Tirsdag er den eneste fulle dagen jeg har og den starter kl 09.00 og slutter kl 18.00 så er min lengste dag . Tirsdager er fylt med å prøve å komme seg til alle forelesninger og seminarer i de forskjellige bygningene tidsnok… Det blir litt hastete når man blir gående i en kø med flere hundre elever som kommer ut fra en forelesning og skall forskjellige steder.. Sånn som jeg har forstått det er de fleste forelesningene som de som tar bachelor/undergrad på formiddagen og alle valgfag og liknende er på ettermiddagen og utover kvelden.

 

Onsdager begynner ikke forelesningene før kl 14, som fører til at det fort blir en litt senere start enn tirsdager. Da begynner jeg med økonomi forelesning og seminar, og ender dagene med forelesning om irsk politikk. Irsk politikk er noe mer forvirrende enn det jeg hadde sett for meg, men det er utrolig spennende og får et innblikk i hvordan et annet land fungerer. Dette og mandag er mine korteste dager for jeg er ferdig med forelesninger kl 17. Det er mange dager med forelesning her for i stede for å ha lengre forelesninger som hjemme er alle forelesningene 50 min her. På onsdager har vi i leiligheten fått en liten tradisjon om å spise middag sammen eller gå ut og gjøre noe gøy sammen, i hvert fall for de som kan. Det er veldig hyggelig. Det er ellers ikke så veldig mye som skjer på kveldene, men det er mer som skjer i helgene spesielt for internasjonale studenter.  Torsdag er den siste dagen i uken jeg har forelesninger og det begynner kl 13. Og er ferdig kl 18. Torsdagene er som tirsdager hvor jeg ikke har noen pauser mellom forelesninger så det er bare å løpe fra bygging til bygging. Men så er det lissom plutselig helg.

 

Så langt har noen av fredagene gått til sightseeing i Limerick sentrum og noen gått til å lese fag på universitetet. Det er veldig mange av de irske studentene som drar hjem i helgene så campus blir veldig stille i helgene. Det er nesten ingenting som skjer, bortsett fra at det er turer til forskjellige steder i regi av den internasjonale klubben som også har fester hver fredag. De internasjonale festene er stort sett alltid et tema og det er alltid god stemning. Du møter er fra hele verden, noe som gjøre det utrolig mye gøyere. Siden det er holdt på en av pubene på universitetet (ja, de har flere en en pub) så slutter festen rundt 01.00.   Det internasjonale kontoret arrangerer også forskjellige dagsturer hver helg for internasjonale studenter. Her på UL er det veldig mange klubber og societies så mange av de har også litt forskjellig opplegg i helgene. Så det er alltid noe som skjer i helgene for internasjonale studenter.

Her i Irland i motsetning til hjemme har de en annen måte å gi karakterer på. Det er flere vurderings muligheter i løpet av semesteret, så jeg har hatt midt terms, oppgave innleveringer og holder på å ta alle de avsluttende eksamenene mine nå. Det er veldig tydelig når det er vurdering perioder her, for det er stappfullt på biblioteket hvor det nesten ikke er folk ellers. I tillegg til at atmosfæren på campus er mer stresset en vanlig.

Som vanlig om det er noe du lurer på så er det bare å spørre 🙂

Chattz senere peepz

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.