Første møte med Irland

Halla alle sammen!

Jeg heter Ingrid og studerer 2 året på Europastudier i Bergen. Jeg tar dette semesteret på utveksling på University of Limerick (UL) som er en liten by i Irland. Jeg har vært her i 2 uker nå, og det har vært mye å bli vant til, så utrolig gøy. Så jeg tenkte jeg skulle ta dere med på mine to første uker i Irland.

Den siste uken hjemme i Norge, begynte jeg å kjenne på at jeg var kjempe spent på hvordan det kom til og bli, men også kjempe nervøs.  Jeg skulle jo trossalt forlate at det jeg var vant med. Det gikk opp for meg at jeg skulle være at det ikke var så lenge til jeg skulle dra lengre. Det var bare en liten stund igjen. Hele turen startet egentlig med hvordan jeg skulle klare å pakke ned hele livet mitt i noen kofferter. Det var veldig rart, for hvordan vet man egentlig ha man trenger for å være borte i et halvt år. Jeg gjorde det beste jeg kunne. Den neste morgenen skulle jeg reise og jeg var så å si klar. Jeg våknet til en melding om at flyet mitt var kansellert, men at de hadde booket meg om til en lengre og annen fly reise. Noen forsinkete fly senere og mistet bagasje landet jeg i Dublin. Så en litt forvirret Ingrid uten bagasje tokk turen videre til med buss til Limerick. Jeg gikk av bussen som stoppet rett ved universitetet og der var jeg på det stedet jeg skal tilbringe det neste semesteret. Første inntrukket mitt var at det var et utrolig stort universitet og det var helt tomt. Det var ingen ute og gikk bortsett fra meg. Det nest målet var og finne der jeg skulle bo på Campus. Det var mye lettere en jeg trodde, selv om jeg først fikk feil rom. Jeg kom meg godt til rette og tenkte på dagen. Jeg hadde i hvert fall kommet meg frem. Det var en helt sykt lang dag, og det eneste jeg tenkte var: jeg er her, men hva gjør jeg nå?

 

Første uken

Dagen etter jeg landet startet Welcome week, som hovedsakelig var en uke med informasjon for studenter fra hele verden. I tillegg til en god mulighet til å bli kjent med de personene jeg bor meg og de jeg skal studere med. Det ble gitt store mengder informasjon på dagene og det var noen morsomme arrangementer på kveldene. Ellers fikk vi en tur på campus, muligheter til å dra på kjøpesenter og bli kjent med området rund universitetet, og andre tilbud som idretter og turer med sightseeing litt rundt i området.Her er noen bilder av campusen som er som er så stort at det har en elv.

Vi ble også introdusert til de mange forskjellige studentklubber og gruppene man kan bli en del av. Det anbefales av alle som er her at man melder seg inn i en klubb, gruppe eller flere. For de forskjellige klubbene og gruppene lager forskjellige turer i løpet av semesteret i tillegg til og møtes i en eller flere ganger i uken. Som gjør at man blir godt kjent og at man får oppleve forskjellige ting og man har noe mer og man får flere venner.  Jeg har meldt meg in i den internasjonale gruppen her som møtes hver fredag og lager veldig god stemming. Det gjør stor sett alle de internasjonale studentene, men da er det en veldig lett mulighet for å bli kjent. Første uken hadde vi ingen forelesinger, det var bare en uke for å bli kjent og begynne og velge fag. På lørdagen denne uken arrangerte universitetet en tur til Cliffes of Moher for alle de internasjonale studentene som hadde lyst. Vi var 8 stappfulle busser som dro på denne turen. Vi stoppet flere steder på veien og hadde det veldig gøy. Jeg dro på turen med noen av romeiene mine, men ble kjent med folk fra hele verden i løpet av turen. Irland er ett veldig vakkert land, så anbefaler alle som skal til Irland og dra litt rundt på landet og se. Her er noen bilder fra turen til Cliffs of Moher.

Irland er kjent for hvordan naturen er så på vei til Cliffes of Moher så besøkte vi Kilfenora. Som er kjent for hvordan steinene er formet helt naturlig. 


Dette er Cliffs of Moher som jeg på det sterkeste anbefaler alle og dra til. Det er mye vakrere i virkeligheten.

Som sagt så bor jeg på campus, og selv om den er stor tokk det ikke lang tid før man blir kjent med campusen. Og hvordan man kommer seg forskjellige steder. (selv om jeg ikke vill kalle meg en ekspert enda). Men det er i hvert fall lett og finne frem til der hvor du skal.  Jeg bor med 5 andre som er på min alder. Alle sammen er internasjonale studenter og er veldig hyggelige. Så vi har det mye morsomt sammen, selv om alle studerer forskjellige ting så ser vi hverandre fort mens vi vandrer fra time til time. Jeg har vært heldig og valgt noen av de samme fagene som en av de jeg bor med. Det er alltid greit og ha en du kjenner i starten. Så slipper du og sitte alene. Vi bor på campus, men det går en elv rett igjennom og de fleste byggene med forelesnings saler er på andre siden av elven. På bildet ser du hvordan leilighetsbyggene ser ut.

 

Andre uken

Den andre uken min her var det Freshers week, som er mer lik fadderuken vi har. Det er da alle kommer tilbake til Uni. Freshers week er mest for de som går første året på UL, for at de skal bli kjent. Det er også mye forskjellige velkomst fester i denne uken i tillegg til at det er den første uken med forelesninger. Forelesningene her borte er litt annerledes lagt opp en hjemme det er 50 minutters forelesninger og du har gjerne to i uken. Her må jeg også ta 5 fag for å få 30 studiepoeng, og UL har krav om at 3 av fagene jeg tar må vøre innen for mitt fagfelt som er politikk. Jeg kan der med ta 2 som jeg har lyst til å ta. Mitt problem så langt er at alle fagene her virker veldig spennende, så det har vært vanskelig å velge. Det positive med å kunne velge fag selv er at jeg kan sette opp timeplanen min slik jeg ønsker. Det har ført til at jeg har fri fredager, sånn at når det nærmer seg eksamener så har jeg en hel dag som jeg kan lese fritt på. Ellers kan den bli brukt for å ta lang helg for å reise litt, men ikke si det til noen :P. Det er utrolig deilig, for jeg har kontroll over min timeplan i større grad en det jeg har hatt hjemme. Det som er mest annerledes fra Norge som jeg har opplevd til nå er hvordan forelesningene er, i tillegg til hvordan de setter karakterer på. Siden forelesningene er så korte så er jeg ikke helt sikker på hvordan vi skal komme oss igjennom pensumet. Her som hjemme er det også seminarer. Jeg har omtrent et seminar i uken i tillegg til forelesningene. Det er noen fag hvor jeg bare har seminar i noen uker også skal jeg ha gruppearbeid i stedet. Her på UL er det veldig annerledes med hvordan karakterene mine settes. Det er for det første ikke alle fagene jeg har eksamen i på slutten av semesteret. Det er noen av fagene jeg har gruppeoppgave i og noen jeg har individuelle oppgaver i stedet for eksamen. I tillegg til vanlig eksamen har noen av fagene jeg har en eksamen halvveis i semesteret. Karakterene mine blir satt på forskjellig grunnlag i alle fagene. I noen av fagene er det å delta på forelesninger og seminar en del av karakteren din. For meg har jeg et fag hvor 15% av den avsluttende karakteren min kommer av deltagelse på forelesning og seminar, her er det også viktig at jeg deltar aktivt i seminarene. Ellers blir karakterene satt på oppgavene jeg leverer i slutten av semesteret eller en blanding av de to eksamen jeg skal ha i løpet av semesteret. På slutten av denne uken hadde den internasjonale gruppen arrangert tur til en liten tur i Dingle og noen andre steder i nærheten. Gruppene og klubbene er flinke til å ha arrangementer slik at det er alltid er noe du kan gjøre. Vi dro fire stykker fra leiligheten og hadde det super gøy. På vei til Dingle besøkte vi en strand Anascaul og noen flere klipper Ventry, som er på de første bildene tre første bildene.

 

Dingle er kjent for at det er delfiner i havnen, men vi så dessverre ikke noen levende delfiner…

 

 

Jeg skal helt ærlig si at det var sykt rart å reise fra Bergen, til og med litt skummelt. Det er nok det fortsatt noen ganger fremover. Det er veldig gøy å prøve seg ute i verden helt alene. Du lærer veldig mye om deg selv og blir kjent med mange forskjellige mennesker. Alle som drar med Erasmus er veldig vennlige og alle er i samme båt så de er lette å snakke med om alt. Her i Irland er alle sammen veldig vennlige og så utrolig hjelpsomme. Det er ikke noe å bekymre seg over, uansett er livet mye gøyere med litt utfordringer.

Om det er noe du lurer på så er det bare å spørre.

Chattez senere peepz

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.