Hvis jeg kan, så kan du!

Lurer du på om utveksling er noe for deg? Kanskje du har jobb og/eller kjæreste i hjembyen og føler deg litt for bundet? Historien under vil kanskje sette din egen i perspektiv.

I år sender trolig UiB ut den eldste utvekslingsstudenten på Bachelornivå på lang, lang tid. I en alder av 37,5 år bestemmer jeg meg for å søke på utveksling til Sciences Po, Paris. Admorg-studiet som bare skulle være litt akademisk påfyll ved siden av jobb har gitt mersmak, og jeg  har bestemt meg for å bli fulltidsstudent. Og mens jeg er så godt i gang – hvorfor ikke søke på utveksling til Sciences Po?

Noen få uker etter søknad får jeg positiv svar. Jeg er tatt opp som en av tre studenter ved UiB og vet ikke helt hva jeg skal tenke. Først av alt kjenner jeg meg glad (og litt stolt) over at jeg ble plukket ut som en av de tre, men er egentlig dette mulig å realisere i min situasjon?

Det er MYE som skal klaffe. Jeg har fast jobb med flotte kollegaer, jeg har mann, hus, huslån, studielån fra tidligere studier og to barn. Minstemann på fem har allerede gledet seg lenge til å begynne i første klasse på skolen til storebroren her i nabolaget. De har planlagt å gå hånd i hånd første dag til skolen. Mammahjertet sliter!

Min mann er ikke fremmed for tanken om å reise til Paris selv om det kommer litt plutselig for å si det mildt. Til tross for tvil setter vi karusellen i gang. Skole til barna i Paris må ordnes, bosted i storbyen må ordnes, utleie av eget hus må ordnes, barna må meldes ut av norsk skole, jeg må forlenge permisjonen på jobb, mannen må få lagt ting til rette i sin jobb og økonomi må kalkuleres. I tillegg har jeg vært så ambisiøst at jeg tar både AORG109, AORG209 og MET102 i ett og samme semester som gjør søknadsperioden til en forferdelig travel tid.

Våren 2018 vil bli husket som våren mamma måtte lese til eksamen. Etter en heftig eksamensperiode kom en tidlig og etterlengtet sommerferie som i stor grad ble brukt til å gjøre forberedelser til avreise.

Jeg kan ikke love at utveksling med familien på slep er noe for alle, men dette året ønsker jeg å vise at det er fullt mulig. Det at UiB har gitt meg denne muligheten er jeg utrolig takknemlig for, og jeg håper at konklusjonen min ved årets slutt blir at utveksling er noe for alle, uansett alder og livssituasjon. Følg meg videre når jeg blogger om mine opplevelser ved Sciences Po gjennom det kommende studieåret.

Hilsen Marie L.

2 thoughts on “Hvis jeg kan, så kan du!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.