17. mai i Australia

 

australia-17-mai-1Er det noe vi nordmenn kan så er det å feire nasjonaldagen uansett hvor vi er. Omringet av palmetrær og solskinn var vi tilsammen 20 stk som ropte ut om det røde, hvite og blå. Dagen startet med frokost på riktig vis hos tre nordmenn som bor «off campus» i et leid hus sammen. Der var bordet dekket med bånd, sangtekster, ballonger og hjemmelagede flagg. Alle gjestene tok med noe å spise og drikke slik at vi hadde i en vanvittig overflod, vertinnene hadde også laget en flott flaggkake med krem, jordbær og blåbær. Da maten var spist og sangene sunget var det tid for leker. I hagen hoppet vi sekkeløp, lette etter tall med tunnelsyn, og løpte rundt med poteter på skje. Det ble mye latter og artige bilder til å se tilbake på fra alle festlighetene. I løpet av ettermiddagen dabbet det litt av da flere måtte gå til lesesalen, men noen av oss forble i festlig modus og tok festen opp til butikken der vi kjøpte obligatorisk is. Etter vi hadde vandret syngene i tog til og fra butikken endte vi opp på campus der vi hadde oss en liten fest. Mens vi alle sippet på noe godt sang vi kanskje alle norske sanger spotify hadde å by på. Ikke bare var kaptein Sabeltann ute og gikk men vi fikk også litt allsang med Tore Tang og Eidvåg.

201705180138515316_sbig
Feiringen hjalp på hjemlengselen jeg tror mange har kjent på. Selv gledet jeg meg som et lite barn til å samles for å ikke bare feire et flott land men og bli forstått på eget språk. På dager som denne forstår jeg hvorfor Norge ble kåret til verdens lykkeligste land, for i godt lag med god mat og drikke så finnes det ikke mye bedre.australia-17-mai-2

One thought on “17. mai i Australia

  1. Kjempefint at dere hadde en bra feiring. Vi sørget i beste 17. mai stil for å spise Tjensvoll tom for is 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.