Internasjonalt ball og annet gøy

Det er stadig noe nytt å bli med på som internasjonal student ved JCU. Ikke bare er det artig å tilbringe en aften med de vi allerede har blitt kjent med men det er og en gylden mulighet til å bli kjent med andre. Vi betalte for treretters middag og fire timer med åpen bar, oppskriften til en gøyal kveld. Mellom måltidene holdt internasjonal leder for JCUSA (James cook University student association) tale om vårt kull og hennes egen erfaring to år inn etter å ha kommet hit fra Texas. Vi fikk og en flott tale fra avtredende manager for internasjonale studenter. Det var rart å se noen gå av som jeg ble kjent med og fikk hjelp av allerede i Norge. Han var med på å lage internasjonal cafe som er et konsept vi har hver tirsdag her med gratis kaffe, bokdelingsbord og ulike brettspill.

Det er mange ulike aktiviteter en kan bli med på her, for alle typer studenter. På universitetet er det sportslag, teater, toastmaster klubb, og en av mine favoritter, globetrotters. Globestrotter klubben tiltrekker mange studenter, blant annet mange internasjonale studenter fordi de er veldig finke på å introdusere internasjonale og Australske ting. Vi har fått smake et stort sortement av Australsk snacks, se Crocodile Dundee og skal nå snart ha språkutveksling som både er gøy for internasjonale å lære bort og Australske å lære.

Alle campus bostedene har og sportslag, hver onsdag heier vi på Dragonslayers som er University Hall sitt lag. Vi har både jente- og guttelag som spiller mot andre bosteder. En ungdomsklubb fra en av nærkirkene kommer og hver onsdag og lager pannekaker til alle som kommer å ser på. Det er en gjeng med flotte mennesker som og kan finnes delende ut is, vann og snop på universitetets bar. Hver fredag er «uniclub» åpen, hvor det enten er band eller DJ og. Mesteparten av baren er ute, så det er mye plass til å danse, snakke eller ta seg en drink og bare slappe av. University hall er og flittige på å slå sammen en fest. Nå i skrivende stund er det ikke mange dagene til «homeball» som er University hall sitt årlige ball. Årests tema er Casino night, og holdes ute i den flotte hagen vår.

En av de tingene som imponerer meg mest med James Cook University er fokuset på miljøet. Her har de en «sustainability club» som samlet inn klær til clothers swap, en sykkelbutikk som fikser opp og selger brukte sykler, og billigere priser på kafeene om du tar med egen kopp. Skolen har og to apper hvor du kan dokumentere søppel (som da blir fjernet), og en hvor du kan dokumentere dyreliv på campus.

I slutten av semesterert skal det være en sermoni for alle internasjonale studenter for å gratulere dem med semesteret som har vært. Det vil feires sammen med gode venner og kjente med god mat og drikke. Jeg kjenner nå at det vil være litt «bitter sweet» å reise hjem da jeg har møtt mange mennesker her som har blitt viktige for meg, men kjenner og at hjemme faktisk er best.

Legger til et par bilder fra ballet. De fleste på disse bildene er fra Norge og representerer Universitetet i Ås og Universitetet i Oslo!

ball-2017-7

ball-2017-4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *