De første ukene i Lyon

 

2016-01-07 15.42.52

Hei!

Jeg heter Johanne og studerer sammenlignende politikk ved UiB, men dette semesteret skal jeg studere fransk og statsvitenskap ved Sciences Po Lyon.

Før skolen begynte deltok jeg på et språkkurs som skolen tilbyr. Jeg er veldig glad for at jeg deltok på dette, fordi jeg da traff masse hyggelige internasjonale studenter og fikk en innføring i språket. Som nybegynner var det dog utfordrende, fordi språknivået i klassen var variert og lærerne hadde en relativt streng regel om «non anglais!». Å skulle forstå grammatiske regler på et språk du ikke mestrer mer enn noen korte fraser og tilfeldige ord fra Duolingo var utfordrende, men førte også til noen komiske øyeblikk.

2016-01-11 14.14.09

Denne uken begynner skolen med første forelesning på onsdag. Jeg skal ta certificate of French and European studies, noe som vil si at jeg skal ta ett fag for å lære fransk og andre statsvitenskapelige fag på engelsk. Jeg er veldig fornøyd med fagene, men det har vært noen problemer ang. overlapping av fag, som gjorde det vanskelig å velge. I tillegg har det vært litt skuffende at de fleste fagene er lagt opp på samme dager, noe som resulterer i at jeg har forelesninger nesten helt fra 08.00 til 20.00 på hver fredag dette semesteret!

Alt i alt er Lyon er en kjempefin by og jeg har møtt masse hyggelige studenter så langt. Jeg tror det blir et spennende semester med masse aktiviteter og utfordrende øyeblikk med det franske språket!

2 thoughts on “De første ukene i Lyon

 1. Hei!
  Jeg vurderer å dra til denne skolen i mitt tredje og eller fjerde semester i mitt bachelor-studie i statsvitenskap og søknadsfristen nærmer seg for dette. Sliter derimot med å finne hvilke emner jeg kan velge mellom når en for eksempel går den linja du har valgt ved Science Po, om de kan passe inn i mitt studieløp. Har du noen tips til meg?
  På forhånd tusen takk for svar!

  • Hei! 🙂
   For certificate of French and European studies velger man 8 statsvitenskapelige fag rettet mot Europa, i tillegg er det obligatorisk med fransk språkfag på 6 ECTS.
   Link til brosjyre for dette med oversikt over fagene: https://www.sciencespo-lyon.fr/sites/default/files/b_cfes15-16_web.pdf
   Det er dette de tilbyr om du skal ta fag på engelsk, om du kan ta fag på fransk tilbyr de flere fag. Finner ikke en klar oversikt på nettsidene dessverre, men jeg kan maile deg en oversikt vi fikk over fagtilbudet for dette året, som inkludere fag på fransk 🙂
   Du kan også prøve å kontakte Catherine Turban: catherine.turban@sciencespo-lyon.fr, hun er ansvarlig for internasjonale studenter.
   Håper dette hjelper! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.