En siste hallo!

Heisann!

Akkurat nå sitter jeg faktisk på toget hjem til Bergen. Jeg har nemlig valgt å reise kollektivt fra Praha til Bergen, noe som man faktisk kan få litt Erasmus støtte for å gjøre! Turen fra Praha til Bergen er en lang en, og tar omtrent 28 timer, dette er minus de pausene jeg har på veien. Nå sitter jeg på toget fra Hamburg til København, hvor jeg skal bytte til en nattbuss som tar meg til Oslo før jeg tar toget hjem til Bergen.

I dette innlegget tenkte jeg å fortelle litt om hvordan eksamensperioden har vært, og et par tips til deg dersom du tenker å reise til Praha på utveksling!

Eksamensperioden

Eksamensperioden på mitt universitet startet offisielt 16.mai, og varer til 30.juni. Heldigvis er det ordning som gjør at professorer kan velge å gi studentene tidligere eksamensdatoer, og derfor er de fleste ferdig innen starten av juni. Jeg leverte nettopp min siste eksamen, og har herved sommerferie!

Jeg hadde 5 forskjellige fag, og dermed fem forskjellige eksamener. 2 av disse var multiple choice prøver, 1 var en 24 timers essay eksamen og de to siste var hjemmeeksamen over 3-4 uker. Alle eksamenene opplevdes som ganske små i sammenligning med de som vi har på UiB, men det er nok fordi disse fagene kun var 6 poeng per fag. Selv om det var noe nytt å ha 5 eksamener istedenfor 2-3, føltes det på ingen måte som om det var for mye arbeid og alt gikk ganske så smertefritt for seg.

Noen tips fra meg

  • Flytt inn i kollektiv!

Jeg har selv bodd i et kollektiv som jeg fant via en facebook gruppe, og har vært superheldig med dette. Omtrent alle andre Erasmus studenter jeg har blitt kjent med har funnet seg boplass på samme måte. På denne måten får du en ganske trygg start, da med høy sannsynlighet flytter inn med andre internasjonale og klarer å stifte gode relasjoner tidlig i oppholdet. Det eneste som er noe negativt med  å velge privat over studentboliger er at prisen kan minne noe om den i Bergen, og ligger på rundt 3500-5000kr i mnd.

  • Reis rundt!

Jeg vil absolutt anbefale å legge ned noen planer om å reise mens du er i Praha. Beliggenheten er helt fantastisk om du ønsker å ta deg noen turer rundt om i Europa i løpet av Erasmus oppholdet. Dersom du tenker å reise vil jeg også anbefale å spare opp en liten sum med penger før du reiser på utveksling.

 

 

 

  • Si ja!

Mitt nest siste tips er rett å slett bare å si ja. Det kommer til å være mange nye mennesker og opplevelser, noe som kan føles veldig overveldende og skummelt, men for å få størst utnytte av utvekslingsoppholdet er å utfordre seg selv og delta på mest mulig.

  • Husk å ta pauser

Når det er sagt, er mitt siste tips å huske å ta pauser også. Det er helt okei å trekke seg unna en gang i blant å slappe av meg selv. Det er ekstremt mye nye inntrykk og mennesker på en gang, og da er det viktig å kunne trekke seg litt unna og ta det hele innover seg.

Viktigst av alt er vel rett og slett bare å kose seg! Det har jeg virkelig gjort, og anbefaler alle å reise på utveksling dersom man har muligheten til det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.