Siste dager i Wien

Hejhej!

Nå som semesteret er endelig ferdig og alle eksamener overstått er det også litt surt ettersom jeg må forlate byen som jeg endelig finner frem i (!!). Ikke det at det er så veldig vanskelig å finne frem i Wien men altså, jeg har endelig funnet masse snarveier og har lært meg distriktene, noe som jeg ser på som en bragd.

Tenkte å gjøre mitt siste innlegg her til en bildebonanza om Wien (Mer eller mindre):

Byen har latterlige store bygg:2016-06-03 20.46.22

Med kule parker:

2016-06-05 13.46.24

Selvom Østerrike mangler kystlinje er det definitivt ikke mangel på strand. Er du riktig heldig finner du en solseng i den lille sandkassa ved siden av vakre blå Donau:

2016-06-05 16.00.37

Blir man derimot lei den litt luktene Donaukanalen er det ikke mer enn en times tur utenfor Wien en stor innsjø som ligger i nasjonalparken (som jeg finner litt mer sjarmerende):

2016-03-30 16.26.00

Neusiedl am See

Rundt er det også fjell å finne:

Snapchat-3806487061412180966

Lite tips til turister samt nye beboere; Stephansdom kan sees omtrent fra alle kanter i byen, og er perfekt for navigasjon ettersom den ligger midt i sentrum av byen! Kjekt at jeg fant det ut den siste uken. Tårnet ser du blant annet her:IMAG0462_1

(Her kan man også såvidt se tvilling-museene. For når man liker et bygg så godt, hvorfor ikke bygge to?!)

Wien er jo ofte kjent for å være stedet for de som digger høykultur, med mengder av operaer og theatere, samt en haug med kunstmuseumer gir dette perfekt mening. Da kan man jo begi seg ut på den sofistikerte vei og lære litt om for eksempel vin, som jeg valgte; med en formell sykkeltur mellom vingårdene i nord:

2016-06-03 11.38.25

Været kan ha plaget turen.

Ellers er det for eksempel en del gratis arrangementer å hive seg på, som for eksempel sender de til tider operaforestillinger på storskjerm utenfor. Det er en del oppsetninger foran rådhuset, slik som nå har de satt opp et stort område for fotballEM med storskjerm og tribuner, og tidligere i år var det en stor skøytebane midt i sentrum. Var glad for at jeg også fikk med meg gratiskonserten til det filharmoniske orkesteret i Schönbrunnparken.

Så nå er det på tide å si farvel til Wien og reise heimat. Jeg har hatt et supert opphold med hyggelige folk og en kul by. Litt tysk har jeg lært også (og forskjellen på tysk og østerrisk), så jeg har oppnådd mitt mål.

Takk for meg!

-Sara

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *