Siste innspurt, Paris og Marseille

Semesteret er over og jeg er ferdig med alle eksamener. De siste ukene av semesteret var stressende fordi det har vært ganske dårlig informasjon fra noen av foreleserne, slik at jeg plutselig måtte skrive et stort essay på et par dager. Dagen før essayet skulle leveres inn fikk vi vite at vi ikke trengte å levere dette inn allikevel, det var bare hvis man trengte å forbedre karakteren sin. Jeg endte naturligvis opp med å levere inn likevel. Denne situasjonen virket ikke særlig uvanlig her i Frankrike.

Rett etter siste eksamen dro jeg til Paris for å feire 17. Mai. Det finnes ikke noe norsk miljø i Lille, men jeg visste at Sjømannskirken i Paris hadde et arrangement for nasjonaldagen så jeg dro selvfølgelig dit. Her traff jeg flere norske som studerte i Paris og det var kjempekjekt å kunne utveksle opplevelser med disse. I tillegg var det kjekt å se bunader igjen og for en gangs skyld snakke norsk, fordi det har jeg aldri hatt anledning til i Lille.

IMG_2339

Videre fra Paris dro jeg på ferie til Marseille. Det var deilig med litt skikkelig sol og varme og sydenomgivelser. Jeg besøkte en nabolandsby som heter Cassis og nasjonalparken Parc national des Calanques som ligger en fjelltur unna.

IMG_2465

IMG_2490

Reisen i seg selv er så som så. På grunn av de nylige terroraksjonene er det så mye sikkerhetskontroller på flyplassene både i Frankrike og i Belgia at det blir en kjempebelastning å reise. Spesielt da også når man reiser med Ryanair på de verst tenkelige tidspunktene på døgnet. Passkontroll skjer bokstavelig talt hver tiende meter. Jeg ser for meg at det blir lange køer og mange frustrerte mennesker når fotball-EM begynner om noen uker.

IMG_2505

Anbefaler det store Picasso museet i Marseille, det var utrolig.

 

Jonas Lund-Tønnesen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.