Avskjed fra München

Guten tag alle sammen!

Dette er mitt siste innlegg på denne utvekslingsbloggen, og jeg tenkte å skrive en liten oppsummering av eksamensperioden, og legge igjen noen anbefalinger.

Jeg hadde alle mine eksamener i løpet av én uke i februar, noe som var litt intenst. Eksamenene varte mellom en og en halv og to timer, og alle ble skrevet for hånd, noe som skiller seg veldig fra hvordan vi gjør det i Norge. Karakterene fra Tyskland kommer først i perioden etter man har hatt disse eksamenene, noe som medførte noe stress i forbindelse med fagvalg for det nye semesteret, men jeg fikk heldigvis svar etter kun noen uker og bestod alt jeg trengte! Venteperioden varierer likevel fra fag til fag, så vær forberedt på at det også kan ta lengre tid enn dette.

Utover dette var det også utfordrende å vurdere hvor komplisert eller vanskelig de forskjellige eksamenene ville være. Jeg opplevde noen av de som relativt utfordrende, men jeg fikk likevel best karakter i fagene jeg syntes var vanskeligst, så er fortsatt usikker på hva man kan si om den generelle vanskelighetsgraden.

Etter eksamenen var over var oppholdet dessverre over for min del, og jeg måtte ta farvel med alle og reise hjem igjen for å fullføre bachelorsemesteret mitt på UiB!

Dersom du skal til München anbefaler jeg varmt blandt annet Bar Lux, Ornella Bar & Restaurant, Landersdorfer & Innerhofer, Neni og Swagatam som er fantastiske steder for god mat og drikke!

Viktualenmarkt, Jazzbar Vogler og lokale Biergartens er også morsomt, dersom du reiser hit, og dersom du liker kunst bør du absolutt besøke Alta Pinakothek (både den nye og gamle delen). BMW museet er også virkelig å anbefale! Dersom du er i München på høst/vinter semester anbefaler jeg også virkelig å bli med på Oktoberfest, og vintermarkedet som blir holdt på Theresienwiese (samme stedet som oktoberfest).

   

München gir på generell basis svært gode muligheter for å reise andre steder i Europa, da tog/fly tilbud er både raskt og billig. Under oppholdet mitt har mens jeg blant annet besøkt Berlin, Tegernsee, Zürich, Praha, Innsbruck, Verona, Firenze, Padova og Lake Garda.

Avslutningsvis ønsker jeg å si at dette utvekslingsoppholdet har vært noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg har lært så mye og møtt så mange flotte mennesker fra hele verden. Dersom du har mulighet til å dra på utveksling, så vil jeg absolutt anbefale det. Det kan være utfordrende til tider å være langt fra hjemme og det man er vandt til, men det er absolutt verdt det!

Tusen takk til dere som har fulgt med på min reise gjennom denne bloggen. Caio!