Endlich, schönes Wetter!

Nå har jeg allerede vært her i litt over 6 måneder, og jeg har dessverre ikke oppdatert bloggen så mye i løpet av disse månedene. Det er litt fordi at Berlin er koselig i Desember på grunn av alle julemarkedene, men litt grå og trist ellers om vinteren. Vinteren i år var også spesielt kald, vi gikk egentlig alle rundt og bare ventet på varmere dager. Nå har de varme dagene endelig kommet, og jeg gråter nesten av hvor vakkert alt er.

Fra cirka midten av Februar til midten av April har alle elevene på Humboldt ferie. Jeg vet ikke helt hvorfor og har heller ikke fått noen gode svar på det heller. I alle fall bestemte jeg meg for å reise bort fra regnet i Berlin til regnet i Norge i disse to månedene. Når jeg kom tilbake igjen, ble jeg ikke lenger møtt med gråe skyer. Våren var kommet i Berlin. Etter et par uker med strålende sol og opptil 25 grader kan jeg rett og slett ikke forstå noen andre steder å være i våren og sommeren enn Berlin. Det er som om feen i Askepott har gått rundt i de litt grå parkene til nå kun hjemløse oppholdt seg i og forvandlet dem til nydelige grønne gressletter som alle i byen har lyst å legge seg ned

Det eneste negative med denne transformasjonen er at den tiltrekker seg flere hunder, personlig er jeg livredd for hunder, og jeg bor for tiden i et land som ikke har hørt om båndtvang, og folk med gitar, jeg satt ved siden av et par som forsøkte, uten hell, å synge Despactio tostemt.

Det er ikke bare grønne trær å få sett i Berlin, men også uendelig mange kirsebærtrær. De er så vakre alle  sammen, og jeg får alltid en rar trang til å stoppe opp for å ta bilde av dem. Så kamerarullen min er nå full av like bilder av ulike kirsebærtrær.

 

En av de varmeste dagene bestemte jeg og noen venner oss for å reise til Waldsee for å sitte ute i sola og bade litt. Waldsee ligger i Zehlendorf, ganske langt borte fra sentrum. For å komme til parken måtte vi gå rundt i nabolaget til Zehlendorf, noe som står i stor kontrast til hvordan det ser ut i sentrum av Berlin. I Zehlendorf finner du ingen Tram, ingen Spätier, ingen søppel. Kun store flotte hus med store flotte hager (hvorpå noen valgte å dekorere hagene deres med statuer av Buddha. Når vi endelig kom frem til parken var den stappfull av mennesker som badet og solte seg. Vi satt ute frem til 8-9, og det var fortsatt like varmt! Eneste minus med Waldsee var at det ene (!) toalettet som fantes var lokalisert i en (overpriset) restaurant kun kunne bli brukt av betalende gjester. En regel som ikke er helt ideell dersom du har tilbrakt hele dagen ved vannet og drukket øl.

 

 

 

 

 

 

For de som ikke er så glad i å bade eller å reise i opptil 40 minutter med S-bahnen utenfor sentrum av Berlin, er Tempelhof lufthavn et ypperlig alternativ.

Som du sikker allerede har gjettet pleide Tempelhof å være en gammel lufthavn, nå blir den stort sett brukt av Berlins innbyggere  til å gå tur eller trene i, jeg så alt fra folk som jogget til folk som gjorde yoga, eller bare sitte og drikke øl og se på solnedgangen. Det var forresten hær jeg fikk høre live-vesjonen av Despactio, de ble for så vidt delvis overdøvt av en mann som syklet rundt med en diger boom-box som spilte techno. Mens vi er inne på temaet techno; det er også verdt å nevne at klubbene i Berlin blir (om mulig) enda bedre om sommeren! Flere av klubbene har uteområder noe som gjør at du kan, romantisk nok, være ute og danse mens du ser soloppgangen. Etter å ha sitt både solen stige opp og ned får du litt peiling på hvor mye klokka er. De fleste klubbene har åpent fra fredagskveld til mandagsmorgen, så soloppgangen er egentlig ikke noe problem.

 

Til tross for alle lyder (og hunder) som også tiltrekkes av det fine været i Berlin, er jeg overbevist om at dette er den fineste plassen å være om sommeren. Temperaturen har lugget på stabile 20-22 grader i løpet av uka, og det finnes så mange parker i denne byen du kan legge deg ned i og nyte sola. Dersom du vil gå til en annen type park kan du gå til Marzahnparken, en av hagene er på bildet til høyre. Ellers finner du marked som selger alt fraøkologiske frukt til øreringer på hvert gatehjørne, kiosker som selger is overalt og Spätier som selger øl til bare 8 (!!) kroner.

Tschüss, bis bald!

Rebekka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.