Vår, sol og alt godt.

Hei!

Etter et par måneder i Wien har jeg kommet meg til rette i byen, kan finne frem uten ubahn og har endelig fagene min på plass. Liten oppdatering etter sist innlegg om tyskkurset vil jeg meddele at tysken min har forbedret seg med ca. 0.2%. Men men sånn kan det gå. Akkuratt nå har vi startet opp igjen etter påskeferien.

Det jeg egentlig ikke tenkte på før jeg dro ned, men har funnet ut etterhvert er at Wien ligger veldig fint til i Europa. Hvis du har lyst til å reise i sentral-europa er Wien et veldig fint utgangspunkt, med byer som Praha, Zagreb, München, Bratislava, Budapest og Ljubljana i nærheten ( +/- 5 timer med buss) og billige bussforbindelser. Jeg var egentlig veldig skeptisk til buss før jeg dro, men ble positivt overrasket! Dette er det perfekte sted å sprenge reise-budsjettet. Så for å prøve å løse dette valgte jeg en helg å leie en bil (som var helt vilt billig btw) for å kjøre litt innad i landet. Planen min gikk veldig dårlig da noen forbipasserende bestemte seg for å vri speilet på bilen mens vi var å spiste lunsj. Så et lite tips fra meg til folket: kjøp ekstra forsikring når dere leier bil! Det ble bare en smule dyrere enn toget. Men jeg kom meg til vestover da, så det var jo greit!

2016-04-01 16.25.59

Salzburg

Med bilen dro vi først til Salzburg, som var ganske sjarmerende! Og deretter sørover til Hallstatt som ligger i de nedre delene av Alpene. Hallstatt er en veldig liten by som har mange klassiske østerriske hus, som er veldig søte. Likte nok dette stedet mye bedre enn Salzburg! Glemte å ta bilde av husene da, men fikk med utsikten fra rasteplassen.

2016-04-02 12.37.23

Hallstatt

Uten om den litt uheldige bilturen så har jeg ogsåvært på noen mer heldige turer til Budapest og Brno.

2016-03-13 11.39.54

Budapest fra slottet.

2016-02-19 15.46.07

St. Stephen’s basilica

Var i Budapest to ganger, i slutten av februar og mars, og jeg må si at jeg virkelig liker denne byen, så det var vært de 3 timene på bussen.

2016-03-22 12.21.02

Petrov-kirken

Brno er en liten by sør i Tsjekkia, som var veldig søt. Vi fikk følelsen av å være de eneste turistene der, som var veldig forfriskende (slapp å trenge seg vei for å se alle must-see attraksjonene).

Ellers tilbake til Wien har våren virkelig slått inn og jeg ble raskt ganske solbrent, noe som gir en god følelse av at sommeren er på vei. Så jeg ser frem til at sommeren kommer for fullt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *