Was ist los?

På en eller annen måte endte jeg opp med å ta et utvekslingsår i Tyskland, og etter å ha vært her i over en måned kan jeg si at jeg ikke angrer i det hele tatt! Før jeg reiste til Berlin had22656435_1524261914308439_198028308_nde jeg egentlig ikke så store forventninger. Jeg hadde hørt mye bra om byen. Om byen som er full av historie og museumer (som er veldig bra) og om utelivet i Berlin (som er også veldig bra). Dessuten kunne jeg litt tysk etter å ha hatt det på videregående, som jeg ironisk nok mislikte svært mye. Etter å ha bodd i Berlin en stund, og etter flere samtaler enten med personen bak kassen på flere «Spätier» eller i en bar (hvor de jeg snakker med egentlig forstår engelsk perfekt), har det tyske språket vokst på meg. Nå liker jeg til og med tysk litt.

Det er vanskelig å finne ting jeg ikke liker med Berlin, men det finnes en ting. Og dessverre er denne tingen veldig viktig. Å finne seg en plass å bo. eg brukte siden ”WG-Gesucht” som ligner på ”Hybel.no”, bare på denne siden har du tusenvis av andre med-søkere som er på desperat jakt etter en plass å bo. Jeg tror jeg sendte rundt hundre mails, og fikk kanskje 20 svar. Alle leter etter en plass å bo i Berlin, og som utvekslingsstudent blir du dessverre ofte nedprioritert. Du snakker ikke tysk, mange tenker du bare vil bli der for et halvt år og du har ofte ikke mulighet til å komme på visning. Jeg endte opp med å måtte reise ned22635019_1524261984308432_1877751678_n to uker før språkkurset mitt startet kun for å gå på visninger. Det funket ganske greit for meg og til slutt fant jeg en plass å bo, men jeg får frysninger hver gang noen nevner ordet «Wohnungsgemeinschaft», som dessverre var et populært tema i språkkurset jeg tok.

Jeg kan forresten anbefale språkkurset til alle som har tenkt å reise til Tyskland. Selv om jeg skal ta mesteparten av fagene mine på Engelsk var det veldig fint å gå på språkkurset for å hvilke ord og setninger som er typiske for Berlin samtidig som jeg praktiserte (min veldig veldig rustne) tysk. Etter å ha gått på språkkurset har jeg møtt mange spennende mennesker og føler meg tryggere på å bruke tysken min med folk som faktisk kan tysk. Språkkurset starter i September, 1 måned før semesterstart. Så det er også en fin unnskyldning for å reise så tidlig som mulig ned!

22686848_1524261940975103_911595423_n


Meg som er norsk og klein med U-bahn stoppet til Osloer Straße

Dette første innlegget ble kanskje ikke så spennende, men jeg håper at d   dersom det er noen som er usikre på språkkurset eller lurer på om de må   sove på gaten hele utvekslingsoppholdet finner trøst i dette innlegget.     Neste gang skal jeg prøve å vise noen av de mer spennende sidene med   Berlin (og ta bedre bilder). Inntil da: Bis bald!

Tchüss, Rebekka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.